Sökresultat för Plura Jonsson...
Rensa filter?
”Det är hjärtat som är det viktiga i spansk matlagning, ja, i all matlagning om jag får bestämma. Att ha ett hjärta att krydda med, det är allt.” Följ med på Pluras spanska matäventyr. Recept och upplevelser på Mallorca, i Barcelona och om hur han återskapar den spanska matglädjen på Kungsholmen, hemma i…
”I trettio år har jag rest på vägarna i Sverige och sjungit och spelat mina sånger. Rest till platser där jag satte samman ord och gitarrackord till låtar. Vägarna blev min värld, min arbetsplats, mitt universitet. Dagarna och nätterna flöt samman, skogarna och sjöarna passerade revy utanför turnébussens…
”Jag lagar julmat för mitt höga nöjes skull. Jag gör det för alla som förstår vad matlagning handlar om; vår historia, vår kultur, vårt arv, det är vad som är intressant, det är meningen med livet.”
Pluras jul och nyår är Pluras femte kokbok. Han har samlat alla de älskade traditionella recepten och…
”Det är hjärtat som är det viktiga i spansk matlagning, ja, i all matlagning om jag får bestämma. Att ha ett hjärta att krydda med, det är allt.”Följ med på Pluras spanska matäventyr. Recept och upplevelser på Mallorca, i Barcelona och om hur han återskapar den spanska matglädjen på Kungsholmen, hemma i…
Pluras husman är Pluras tredje kokbok. Pluras kokbok kom 2009 och hämtade inspiration från Provence, Sydkoster och Kungsholmen. I Pluras spanska kokbok från 2010 kom recepten från Mallorca och Barcelona. Men hela tiden hade Plura tanken på den här boken om all den mat som hanväxte upp med och älskar så högt: den…
I Grilla för kärlekens skull har artisten, författaren, levnadskonstnären och tv-kocken Plura samlat sina bästa glödheta grillrecept. Här finns allt gott man kan tänka sig, och mer än det: drinkarna som man behöver när alla väntar på att maten ska bli klar.
”Alla grillar, på allt från små engångsgrillar till…
Pluras konster i köket är numera vida berömda och denne ständigt aktuelle musiker syns ofta i matlagningsprogram och mellan pärmarna på kokböcker för livsnjutare. I ett nytt och plånboksvänligt smartformat kan alla nu njuta av Pluras allra första kokbok – kanske den som ligger honom närmast om hjärtat. Från mamma…
God mat är viktigt, och den ska lagas med kärlek. Det vet Plura, inte minst efter att i decennier ha rest genom Sverige på Eldkvarns turnéer och fått äta både fantastisk och mindre fantastisk mat. Intresset för mat har dock alltid funnits; Pluras mamma Magda lagade alltid husmanskost, och det gjorde hon just med mycket…
Kategorier: Biografi: allmänt Biografi: konst och underhållning Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc. Konst Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning och kokböcker Musik Musiker, sångare och grupper Självbiografi: konst och underhållning
Jag har alltid skrivit – låtar, recept, dagboksanteckningar om bandet, skivinspelningar och turnéer – och ibland har jag ställt mig frågan: Varför skriver jag? Jo, därför att det är så djävla roligt så klart.
Här kommer ni att få läsa om mina ålderskrämpor, min dödsångest, min terapeut och mycket annat. Till exempel…
”Under många år har folk sagt till mig att jag borde skriva en bok, eftersom de tycker att mina låttexter är så bra, men ärligt talat har jag aldrig haft nån längtan efter att bli författare, det är ensamt nog att skriva en text på en eller två sidor till en låt, hur ensamt skulle det inte vara att skriva en bok…
Pluras tredje bok. Äntligen, säger många, nu kommer kokboken! Pluras mat helt enkelt. Från mamma Magdas husmanskost till internationell festmat och folkmat från 40 år på vägarna. Från medelhavsmaten i Provence, fisk och skaldjur på Koster till husmanskosten hemma på Kungsholmen.
”Det är i min barndom som mitt…